Hesap Oluştur

Şifremi Unuttum?

Hizmetlerimiz

PROGRAMLAMA

PLC (PROGRAMLANABİLİR LOJİK KONTROL - PROGRAMMABLE LOGIC CONTROLLER)
Firmamız projeniz için verilen akış mantığı (çalışma prensibi-otomasyon kontrol raporu) çerçevesinde PLC’ ye program yazmaktadır. Program yazılırken dikkat edilecek en önemli nokta güvenliktir. Program mantığında önce güvenlik adımları daha sonra çalışma adımlarını yazmaktayız.

       PROGRAMLARINI YAPTIĞIMIZ PLC MARKALARI:

»SIEMENS,S7200, S71200 , S7300 , S71500, S7400,C7 SERİSİ,SIMOTION,SINUMERIK VE WinAC
»SCHNEIDER ELECTRIC=ZELIO,TWIDO,TSX37,TSX57,PREMIUM,MOMENTUM,QUANTUM,MODICON M340
»OMRON     »MOELLER   »DELTA    »ABB    »PHONEIX CONTACT    »FATEK    »UNITRONICS    »LOGO    »KİNCO

OPERATÖR PANEL

-HMI (makina insa arayüzü-Human Machıne Interface) sisteminizin operatör tarafından daha kolay kullanılması sağlayan bir üründür. Operatör panel üzerinden motorlarının çalıştırabilir, vanalarınızı açabilir, arıza ve alarmlarınızı takip edebilir, trend eğrileri çizdirebilir,  reçeteleme yapılabilir ve hatta intenet üzerinden kontrol yapabilirsiniz. Dünyanın hangi köşesinde olursanız olun tüm sisteminizi izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.

       PROGRAMLARINI YAPTIĞIMIZ OPERATÖR PANEL MARKALARI: 

»SIEMENS=TD200,OP73,TP177,MP277,MP377,KTP,TP serisi ve PC üzerinde çalışan WinCC FLEXIBLE RUNTIME, TIA portal  

»SCHNEIDER ELECTRIC=MAGELIS,XBGT SERİSİ, XBOT     

»KİNCO    »OMRON=NT SERİSİ    -MOELLER    »DELTA    »ABB    »PHONEIX CONTACT   »FATEK   »UNITRONICS

SCADA

SCADA( Supervisory Control and Data Acquisition) 
Tüm tesisinizi bilgisayar üzerinde mimik grafik display şeklinde izlemenizi, kontrol etmenizi sağlayan yazılımlardır. Operatör panel yazılımın daha gelişmiş ve PC tabanlı çalışan bir yazılımdır. Scada programı ile tüm tesisinizi tek bir noktadan izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Database verileri ile IT bölümünüze istenilen dataları aktarabilirsiniz. Üretim ve maliyet analizleriniz için raporlama alabilirsiniz. İstenildiğinde cep telefonunuza ve mail adresine mesaj gönderebilir, arşivleme ile 5-10 yıl öncesine kadar sistem hakkında veri bulabilirsiniz.

       PROGRAMLARINI YAPTIĞIMIZ SCADA MARKALARI: 

»SIEMENS=WinCC           »TIA PORTAL          »SCHNEIDER ELECTRIC=VIJEO CITECT        »INVENSYS     »OMRON

»MOELLER                       »DELTA                    »PHONEIX CONTACT                                        »ABB            

PROJE ÇİZİMİ
Firmamız verilen bilgilere göre pano projelerimizin içeriğinde: Makina şeması solit elektrecal

Malzeme listesi

Pano dış görünüm ve iç yerleşim
Güç ve kumanda devre şemaları
Klemens planı
Kablo planı bulunmaktadır.

PANO MONTAJ

Projeye bağlı olarak imalat yapmaktayız. Panoları koruma sınıflarına göre (IP 55-65-66, Exprof ) şeklinde imal ettirmekteyiz. Standart panoların dışında da müşterilerimize destek vermekteyiz.

SAHA TESİSAT

Firmamız anahtar teslimi projelerinde elektrik tesisatı ile ilgili tüm işleri yapmaktadır.MCC kontrol panoları-ekipman arası kablolama, elektrik tesisatı borulaması (emt boru), zayıf akım kablolama, paratoner ve topraklama tesisatı (ölçümleri ile beraber), elektrik tesisatı tavası döşeme şeklinde hizmet vermektedir.
Bunun haricinde petrokimya sektörüne yönelik EXPROOF çözümlerde yapmaktayız. Saha tesisatında ilgili standart ve koruma sınıfına göre ATEX sertifikalı ürünler kullanarak tesisat döşenmektedir. Sahada kullanılan kablolar çelik zırhlı, çelik rakorlar,exproof klemens ve dağıtım kutuları, ağır hizmet tipi tavalama şeklinde yapılmaktadır. Sahadan gelen analog sinyaller ise exproof galvanik izolatör çevirisinde geçirildikten sonra plc analog kartlarına bağlantı yapılmaktadır. Bu sayede saha ile pano arası koruma sağlanmış olur.

TOP

hizmetlerimiz