Hesap Oluştur

Şifremi Unuttum?

Atık Gaz Tesisleri Otomasyon ve Danışmanlık

Dünyada biyogaz üretim ve kullanımı giderek gelişmektedir. Hayvan gübresinden elde edilen biyogazın tesis oranları dikkate alınırsa dünyadaki tesislerin %80’i Çin’de %10’u HindistandaNepal ve Tayland’ta bulunmaktadır.

Avrupa’nın hayvan gübresi ile elde ettiği biyogaza ve tesis sayısına bakılacak olursa bu noktada Almanya 2,200 tesis ile en fazla üretim yapan ülke konumundadır.Bu ülkeyi 70 tesis ile İtalya takip etmektedir.Almanya’da biyogaz tesislerinin yapımı 1993 yılından itibaren artmış ve yine aynı yıldan günümüze kadar 139 tesisten 2,200 tesise kadar artmıştır.

biogaz,atık gaz,ankara atık gaz otomasyon    

   

Biyogazın Kullanım Alanları


Doğrudan yakarak ısınma ve ısıtma, Biyogaz doğalgazın kullanım alanlarıyla paralel olarak kullanılabilen bir enerji kaynağıdır.Biyogaz kullanım alanları aşağıdaki gibi sıralanabilir,

  1. Motor yakıtı olarak kullanımı suretiyle ulaşım,
  2. Türbin yakıtı olarak kullanımı ile elektrik üretimi,
  3. Yakıt pillerinde kullanımı,
  4. Mevcut doğalgaza katılarak maliyetlerin düşürülmesi,
  5. Kimyasal maddelerin üretimi sırasında biyogaz kullanımı.

Tüm bu kullanım alanlarının yanı sıra biyogaz çevreye karşı duyarlı bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden gelişen koşullarda çevre kirliliğinin önlenmesinde yeşil yakıt olarak bilinen organik madde kökenli biyogaz kullanımı daha önemlidir. Biyogaz üretimi için kullanılan ham maddeler tarımsal arazilerde üretildiği için, tarımsal işletmelerde gerek seraların ve iskan yapılarının ısıtılmasında gerekse traktörlerin yakıtı olarak kullanılmasında önemli bir fayda sağlayabilmektedir. Bu şekilde kullanılan biyogaz işletme maliyetlerini önemli ölçüde azaltmaktadır.

TOP

atik-gaz-tesisleri-otomasyon-ve-danismanlik